Behandlingstilbud til ung amfetaminbruker

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Går for tiden på skule i Oslo. Slite med rus som amfetamin og har tatt i bruk sprøyta flere ganger. Akkorat no tek eg meg nokon pils. Vil ikkje driva med detta drite, men med eingong eg føle meg i bra form lagt på meg nokon kg da er det liksom plutslig greit. Faen er det eg kan gjera? Ke er tilbuda til ungdommen? Er jo ikkje plakata rundtom. Vil gjerne ha eit svar. Takk på førehand! 
Gutt 20 år, fra Sogn og Fjordane.

Hvis du ringer oss i RUStelefonen (på 08588, mandag-søndag fra 11.00 til 19.00), vil vi kunne gi deg den beste rådgivningen om hvor du kan søke hjelp. På Rustiltak.no vil du imidlertid finne en landsdekkende oversikt over tiltak for rusmiddelmisbrukere, som innholder en utfyllende presentasjon av hvert enkelt tiltak.

Generelt kan vi informere om at psykiatrisk ungdomsteam (PUT), gir poliklinisk oppfølging av unge rusbrukere. PUT tilbyr behandling på dagtid uten at man er innlagt, og stort sett dreier det seg om samtaleterapi. Målgruppen til PUT er i all hovedsak ungdom mellom 18 og 25 år. I Oslo tilbyr de fire ruspoliklinikkene et lignende tilbud for ungdom. Det offentlige har for øvrig også tilbud om avrusing samt korttids- og landtids døgnbehandling. Om du ønsker mer informasjon om dette, anbefaler vi dette tidligere svaret her på våre hjemmesider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.