Amfetamin og menstruasjon

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Kan amfetamin ha noen innvirkning på menstruasjon, om det kan koagulere blodet og bli rar konsistens på mens? Eller kan det i noen form nedsette muligheten for å bli gravid? Øke faren for cyster eller noe? Tenker da på ved langvarig, hyppig bruk av små mengder av gangen, uten store vekt tap, vitaminmangel eller søvnmangel?
Jente, 23 år fra Finnmark.

Amfetamin i seg selv skal ikke påvirke menstruasjonen. Bivirkninger av langvarig amfetaminbruk, som underernæring og søvnmangel, kan imidlertid ha en innvirkning. Vi er ikke kjent med at bruk av amfetamin øker faren for cyster. Vi kan ikke utelukke at det har en innvirkning på evnen til å bli gravid, men vi kjenner ikke til noe forskning på dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.