Hvor lang tid etter man har røyket hasj vises det på urin/blodprøve?
Jente, 16 år fra Sør-Trøndelag.

Dette avhenger av hvor mye hasj du har brukt og hvor ofte du har brukt det. Om du kun har forsøkt én gang, og det dreier seg om en vanlig brukerdose (en hasjsigarett som inneholder mellom 5 til 20 mg THC) vil dette kunne påvises i opptil 12 timer i blodet, og opptil én uke i urinen. Siden THC (det viktigste virkestoffet i cannabis) er fettløslig, kan imidlertid dette stoffet lagre deg i fettvevet i kroppen. Røyker man hasj oftere enn én gang i uken vil man derfor få en opphopning av THC i kroppen, og det vil være mulig å påvise hasjbruk i urinen flere uker etter siste inntak. For en som røyker hasj daglig vil det derfor kunne gå fra 6 til 10 uker etter siste inntak før man har negative urinprøver.

Legg igjen en kommentar