Livssynsnøytral behandling for alkoholproblemer

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Min samboer har alkoholproblemer. Hvor kan han få hjelp som er livssynsuavhengig? Finnes det alternativer til rent alko kutt.
Kvinne, 44 år fra Oslo.

Din samboer må kontakte sin fastlege for henvisning videre til rusbehandling. Det finnes en rekke livssynsnøytrale behandlingstiltak. På Rustiltak.no vil du finne en landsdekkende oversikt over tiltak for rusmiddelmisbrukere, som gir deg en utfyllende presentasjon av hvert enkelt tiltak. Her vil det også være informasjon om tiltakenes verdigrunnlag.

Det er mange forskjellige metodiske tilnærminger til behandling av alkoholproblemer, og det finnes alternativer til rent alkokutt. Vi anbefaler dere å be om informasjon og veiledning om dette hos fastlegen, eller eventuelt hos en ruskonsulent ved nærmeste sosialkontor. Ved å ta en telefon til oss i RUStelefonen (08588), vil dere også kunne få informasjon om ulike behandlingsmetoder og –tiltak.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.