Fant en tablett på min sønns rom. Den var hvit og det sto SB på den. Bør jeg være bekymret?
Kvinne, 45 fra Buskerud.

Du forteller ikke noe mer om din sønn, så det er vanskelig å uttale seg om du bør være bekymret eller ikke. Hvordan går det med han for øvrig, for eksempel på skolen? Er det andre grunner til å mistenke at han har et rusproblem?

Når det gjelder tabletten, så er det vanskelig å identifisere den ut i fra en slik kort beskrivelse. Vanligvis anbefaler vi at man oppsøker et apotek for identifisering av medikamenter. Dreier det seg imidlertid om et norskregistrert legemiddel, kan det være snakk om Requip, som er et antiparkinsonmiddel. Dette er en hvit, femkantet pille med påskriften SB. Vi er ikke kjent med at Requip har noe særlig ruspotensial, men dette legemiddelet er merket med en varseltrekant, og noen ungdommer tror at man kan ruse seg på medikamenter med denne merkingen. Ønsker du mer informasjon om Requip kan du finne dette på Felleskatalogen.no.

Legg igjen en kommentar