Fakta om hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har et prosjekt om hasj, og trenger fakta og bilder om hasj. Jeg vil vite om hasj er farlig og hva som skjer hvis du røyker hasj? Og hvor hasj produseres mest? Tusen hjertelig takk på forhånd.
Jente, 14 år Oslo.

Hasj lages av planten Cannabis sativa, og består hovedsakelig av harpiks fra planten (innkokt plantesaft). Harpiksen presses sammen til plater eller klumper. Fargen kan variere fra sort via mørk brun, brun, lys brun, rødbrun, grågrønn til grønn. Utseendet henger ofte sammen med hvilket land hasjen har blitt laget i.  De viktigste produksjonslandene for cannabis er Tyrkia, Irak, Libanon, Afghanistan, Pakistan, Mexico, USA, Marokko, Colombia og Jamaica.

THC er det viktigste virkestoffet i hasj. THC er fettløslig, og hvis man bruker hasj ofte nok kan dette stoffet lagres i fettvevet i kroppen. Det kan derfor ta flere uker fra man slutter å bruke hasj, til alt THCen er ute av kroppen. THC har negativ innvirkning på koordinasjon, reaksjonsevne, innlæring og kortidshukommelse. Det er for eksempel ingen god idé å kjøre bil når man er påvirket av hasj. Røyking av hasj påvirker også hormonbalansen i kroppen, som igjen kan påvirke spermieproduksjon og menstruasjonssyklus. Bruk av hasj øker dessuten faren for å utvikle psykiske problemer som angst, depresjoner og psykoser.

Ønsker du mer informasjon om hasj anbefaler vi deg å titte på de linkene vi viser til under Fakta om rusmidler.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.