Dop i drinken?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi er tre jenter som tror vi ble dopa ute på byen i helga. Fins det tester på apoteket en kan kjøpe som kan påvise f.eks. rohypnol i urinen?
Kvinne, 26 år fra Sør-Trøndelag.

Dere skriver ikke noe om hvorfor dere tror dere har blitt dopet, slik at det er vanskelig å si noe om hvilket stoff som eventuelt kan ha blitt brukt. Det finnes hurtigtester for å påvise bruk av ulike illegale stoffer i urinen, men disse vil vanligvis ikke kunne påvise stoffer som det er vanlig å benytte i slike tilfeller (som for eksempel Rohypnol). Det beste er å ta en urinprøve så fort som mulig etter hendelsen, og levere denne til din fastlege. Legen vil så sende prøven til analyse hos et laboratorium.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.