Som jeg har forstått etter å ha lest i Dagbladet i dag, er det ikke så farlig om en tar litt kokain i ny og ne. Men hvor mye skal til før en tar en overdose? Kommer det an på hvor mange ganger i løpet av natten en tar det, eller mengden per natt (eks) en tar det?
Jente, 23 år.

Det er slik med kokain, som det er med alle sentralstimulerende stoffer, at man ikke kan snakke om overdoser i tradisjonell forstand. Det er altså ikke slik at man dør fordi man har tatt for mye og slutter å puste, slik tilfellet er med f.eks. GHB og heroin. Dødsfall i forbindelse med kokainbruk skyldes som oftest hjerterytmeforstyrrelser og hjertestans eller hjerneblødning. Risikoen for dette øker desto oftere man tar stoffet, men det kan også skje ved første gangs bruk, og noen mennesker vil være spesielt sårbare i forhold til slike problemer. Jeg ville imidlertid vært mer bekymret for psykiske problemer som psykoser, angst og depresjoner ved bruk av kokain. Kokain er dessuten sterkt avhengighetsdannende.

Legg igjen en kommentar