Skader ved bruk av lightergass og poppers

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Lurer også litt på hva faren er for at en har skadet seg av å bruke sniffe-ting som lightergass og poppers siden begge er fettløsende og skader hjernen. Er dette noe en kan merke i ettertid? Hadde en litt galskap ungdomstid. Glad vi ble tatt i å sniffe lightergass (den gangen vi sniffet en boks) så vi var under observasjon hele natten av sykepleier. Skummelt at en ikke blir opplyst om hvor farlig det faktisk kan være!
Jente, 23 år.

Sniffing av butan- og propangass (som er de gassene man finner i lightere og også som drivgass i spraybokser) kan fortrenge oksygenet i blodet, noe som kan føre til bevisstløshet og død. Gassene kan også føre til alvorlige forstyrrelser i hjerterytmen, noe som kan medføre hjertestans. Det har forekommet flere dødsfall i Norge de siste årene. Andre akutte, men mindre alvorlige, problemer kan være kvalme, brekninger, magesmerter og dårlig muskelkoordinasjon. Hallusinasjoner med forvirring og aggressivitet kan også forekomme. Ved lengre tids bruk kan man oppleve symptomer som appetittløshet, vekttap, konsentrasjons- vansker, tretthet og muskelsvakhet.

Poppers er kallenavnet på stoffgruppen alkylnitritter. Det dreier seg om lettflyktige væsker, som ved innhalasjon medfører at blodårene utvider seg. Vanlige bivirkninger er blodtrykksfall, økt hjerterytme/puls, kvalme, svimmelhet og hodepine.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.