Jeg har røyka hasj noen ganger, ikke mye/ofte. Prøvde første gang i sommer. Jeg røyka sist forrige mandag, og på fredag måtte jeg til legen og ta blodprøve pga. en allergitest (ikke noe med hasjen å gjøre). Lurer nå veldig på om de kommer til å se at jeg har røyka? Prøvene skal sendes inn til en lab. Om de finner hasj, vil jeg få straff? Har hørt de har taushetsplikt, men er veldig redd! Jeg vil ikke bli straffa og stempla som en "rusmissbruker", for det føler jeg meg virkelig ikke som!
Jente, 18 år fra Møre og Romsdal.

For det første vil man ikke kunne påvise hasjbruk i en blodprøve så lenge etter siste inntak, og hvis det kun dreier seg om engangsbruk, tviler jeg på at det ville kunne påvises i urinen etter så lang tid heller. For det andre kommer de ikke til å lete etter spor av hasjbruk i denne blodprøven, da den er tatt av helt andre årsaker. Du kan altså slappe helt av.

Legg igjen en kommentar