Narkotikastatistikk for ungdom

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Lurte på om dere kunne presentere litt oppdatert statistikk på inntak av narkotika. Det jeg egentlig lurer på er om det finnes tall på hvor mange (av unge under 30) som har prøvd narkotika, hvor mange som oppgir å bruke narkotika jevnlig og forskjell i inntak med hensyn til kjønn.
Jente, 23 år fra Oslo.

Denne informasjonen vil du finne på hjemmesidene til SIRUS (Statens institutt for rusmiddelforskning). Ungdomsundersøkelsen som SIRUS gjennomfører årlig, vil gi svar på bruk av alkohol og narkotika blant ungdom i alderen 15-20 år både i Norge og Oslo. Den årlige rapporten Rusmidler i Norge, vil dessuten gi deg ytterligere opplysninger om dette. Før øvrig kan vi også anbefale SIRUS' statistikkdatabase RusStat. RusStat vil inneholde oppdatert og relevant statistikk om alkohol, narkotika og behandling. RusStat er et nettbasert system for statistikkpresentasjon, som gir brukeren en oversiktelig tilgang til aktuell rusmiddelstatistikk, forklarende tekst til tabellene, og mulighet til å søke etter og bearbeide data.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.