Medikamentavhengighet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg er en mann på 30 som etter cyste i foten og påfølgende ribbebeinsbrudd har pådratt meg et avhengighetsforhold til Somadril. Det oppstår et sug i kroppen etter medisin, og nedtrappingsplanen til legen min er utrolig vanskelig å følge. Det har kommet til det punktet der jeg ved en anledning ble sendt til pumping for overdose (10 tabletter) Føler jeg befinner meg i et sort hull uten en vei ut. Hva skal jeg gjøre?
Mann, 30 år fra Hordaland.

Dette er et ikke helt uvanlig problem når det gjelder bruk av smertestillende medikamenter over lang tid. Det er viktig at du går i dialog med din lege, slik at han/hun får vite hvordan du har det, og kan tilpasse nedtrappingen til det. I en slik vanskelig situasjon, kan det også være hensiktsmessig med poliklinisk sosialmedisinsk oppfølging. Om du ønsker konkrete forslag om steder å henvende seg, eller ønsker ytterligere veiledning, anbefaler vi deg å ringe oss på 08588.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.