Spirit nr. 5, 2005

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

RUStelefonen svarer på spørsmål om hvor lenge hasj kan påvises. Gjør kaffe det lettere å få blackout. Hvorfor har man lyst på mat etter at man har drukket alkohol. Og hvorfor folk ofte får sære interesser når de begynner med hasj.

 
Jeg lurte på hvor lenge hasj ligger i kroppen? Slik at leger kan se at man har tatt.

Dette avhenger av hvor mye hasj du har brukt og hvor ofte du bruker. THC (det viktigste virkestoffet i hasj) er fettløslig, og vil derfor kunne lagres i kroppen over lang tid. Vanligvis brukes urinprøver for å påvise cannabisbruk. Hvis du røyker litt hasj på en fest vil dette trolig ikke kunne påvises mer enn én uke. Røyker du oftere enn én gang i uken, kan du risikere at THCen samles opp i kroppen, og kan påvises over lengre tid. En som røyker hasj daglig, eller flere ganger om dagen, kan derfor ha positive urinprøver i opp til 10 uker etter siste inntak.

 
 
Er det sant at det å drikke kaffe før en fyllefest øker faren for blackout? Hvordan er det egentlig med kombinasjonen kaffe og alkohol?

Blackout er noe som skjer når du drikker så mye alkohol at det systemet som lagrer nye minner settes ut av spill. Kaffe har en mild sentralstimulerende effekt.  Denne effekten er imidlertid svak, og det skal store mengder kaffe til før det vil være et problem i kombinasjon med alkohol. Kaffe vil altså ikke ha en nevneverdig innvirkning på hvorvidt du får en blackout eller ikke.
 
 
 
Hvorfor er det så digg med fet mat etter å ha vært på fylla?

Dette er nok ikke noe som kan tilskrives virkningsmekanismen til alkohol direkte, men kan ha noe å gjøre at man etter store alkoholinntak er sliten og dehydrert og derfor har behov for "påfyll".

 
 
Hvordan har det seg at folk ofte får nye, rare interesser når de begynner å røyke hasj – som fargesprakende hippieklær og "psykedelisk" musikk?

Det er ikke hasjrøykingen i seg selv som gjør folk kan få disse interessene, men det er heller slik at miljøet rundt røykingen kan være årsak til dette. Det at man begynner å røyke hasj kan føre til at man skifter venner, slik at man får en ny gruppe- tilhørighet og føler behov for en ny identitet. Det at man røyker hasj kan også oppleves som en del av en større ”stil-/image-pakke”, som man kan oppleve at også inneholder kulturelle elementer av den typen du nevner.
 
 
 
Du kan også lese denne spørrespalten i Spirit.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.