Ny versjon av HAP-appen!

Ønsker du å slutte med cannabis eller redusere din bruk? Har du spørsmål om cannabis?  

Denne appen er ment som et hjelpemiddel for deg som ønsker å slutte med, redusere eller ta en pause fra din bruk av cannabis. I tillegg har den en hel modul med informasjon som kan være nyttig for deg som kun bruker cannabis sporadisk. 

HAP2 er utviklet i samarbeid mellom RUSinfo og Uteseksjonen i Oslo, og er basert på hasjavvenningsprogrammet og spørsmål RUSinfo får fra publikum.

 

Appen har to moduler; En modul med hasjavvenningsprogram for deg som vil slutte eller redusere bruk, og en modul for deg som bruker av og til og ønsker informasjon om cannabis.

Du kan bruke hasjavvenningsprogrammet i  appen samtidig som du får annen hjelp til å slutte, eller du kan bruke det på egen hånd. Appen gir informasjon om vanlige utfordringer du kan oppleve når du slutter med cannabis etter langvarig bruk, og gir tips, råd og strategier for å holde deg rusfri. Appen inneholder øvelser og informasjon som er viktig i en slutteprosess, og følger deg dag for dag.

Om du bruker appen uten annet tilbud ved siden av, og du opplever at det er vanskelig å nå målet ditt, bør du søke annen hjelp. Du kan kontakte oss i RUSinfo så hjelper vi deg med å finne et egnet tilbud i ditt nærområde.

Om du ikke finner svar på det du lurer på om cannabis i appen er du velkommen til å kontakte RUSinfo med ditt spørsmål.

Vi ønsker at appen skal fremstå som nøytral og ikke-moraliserende. Dersom du har innspill til forbedringer, ta gjerne kontakt med oss.

Dette kan HAP hjelpe til med:

  • Daglige temaer for motivasjon og refleksjon.
  • Triggerdagbok – gjør det enklere for deg å kartlegge og forstå hva som trigger lysten til å ruse deg, og hva du bør gjøre for å avstå.
  • Abstinensgraf – oversikt over hvor du er i sluttfasen og hva du kan forvente av abstinenser/ubehag
  • Prestasjonsfane – oppnådde milepæler ved å slutte
  • Informasjon – generell info om cannabis, informasjon om hva du kan forvente ved å slutte med cannabis, om abstinenser, hvordan hjernen påvirkes, tips og råd, generell veiledning.
  • Modul med fakta om cannabis som kan være nyttig om du bare bruker av og til
  • Priskalkulator – oversikt over hvor mye penger du daglig sparer ved å slutte
  • Tidtaker – oversikt over hvor lenge du har vært uten cannabis
  • Dagbok