hei, jeg har en mor som er alkoholiker. Jeg bor i oslo og hun i nordnorge. Hun har vært innlagt på Nordlandsklinikken for to år der følte hun ikke at hun fikk god nok hjelp. Hun begynte å drikke med en gang igjen. Nå er det slik at hun har sakt seg villig til å prøve igjen. og at det var ok å dra dit igjen, men tror ikke selv at det er bra nok. men da ønsker jeg at hun kommer til oslo området, slik at det er noen som kan komme og besøke henne under oppholdet. Men de i kommunen vil heller sende henne dit da de sier at det er dit de sender. da er det litt vanskelig å vite hva man skal si eller gjøre.
Kvinne, 29 år fra Oslo

Vi skjønner godt at det hersker litt forvirring rundt konseptet «fritt sykehusvalg». Noen ganger kan det være slik at kommunene har avtaler med enkelte helseforetak, og at det av økonomiske grunner er best for dem å henvise pasienter dit. Andre ganger kan det være helseforetak som prioriterer pasienter fra eget område slik at det blir vanskelig å få tilbud om behandling utenfor eget område. Vi vil anbefale deg å ta kontakt med pasientrådgivertelefonen 80041004.

Legg igjen en kommentar