Symptomer på endometriose i blære og tarm

En av de mest feildiagnostiserte lidelsene er endometriose i blære og tarm. Symptomene ligner svært mye på symptomene til mange andre sykdommer, som for eksempel blindtarmbetennelse, irritabel tarm og cøliaki. Disse sykdommene kan også eksistere hos en person i tillegg til endometriose, noe som bare gjør det enda vanskeligere å diagnostisere.
Det er noen symptomer som er svært vanlige ved endometriose i blære og tarm. En av dem er smerter ved avføring og smerter ved samleie. Kraftigere menssmerter enn vanlig, smerter i bekkenet, diaré, forstoppelse og kramper i mageregionen og underlivet generelt. Endometriose kan påvirke deler av tarmene hvor smertene oppleves som akutte, og minner om de smertene man har når blindtarmen sprekker eller livstruende skader i tarmen. Mange kvinner som kommer inn på sykehuset eller legevakten med disse smertene blir derfor behandlet for dette, i stedet for å bli undersøkt for endometriose. Om man skal sikkert bli diagnostisert med endometriose blir din gynekolog nødt til å gjennomføre en rektal undersøkelse hvor et kamera føres opp i rektum. Hvis du har store problemer med forstoppelse og diaré kan din lege velge å erstatte den rektale undersøkelsen med en CTundersøkelse.
Som sagt opplever mange ofte at endometriose er en av mange sykdommer man har, og det er derfor viktig med grundige undersøkelser både hos gynekolog og hos spesialist for gastrointestinale sykdommer. Vanligvis kureres man endometriose i blære og tarm ved å fjerne lesjoner i området som er skadet. Lesjoner er ekstra vev, som kan være skadet. Om du opplever noen av disse symptomene er det viktig at du tar kontakt med både lege og gynekolog, og sørger for grundige undersøkelser.

 

Takk til Aleris, avd. Gynekologi for inspirasjon til artikkel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>