Hva må du gjøre for å få forbrukslån?

Forbrukslån er lån som hjelper folk med å få litt bedre likviditet. Som alle andre lån må det betales tilbake, så det er ikke bare å ta opp penger for å bruke det til alt mulig rart. Tar man opp lån må man tenke igjennom hva det brukes til.

Første trinn i å få forbrukslån er å søke. Du kan søke på flere forskjellige måter. Enten søker du direkte til den banken du ønsker lånet fra eller så søker du gjennom en agent, som søker til mange forskjellige banker for deg. Agenter sparer deg kanskje litt tid, men du mister muligens litt oversikten over hvor din kredittinformasjon går hen.

Når du har sendt ut søknader sender de bankene som ønsker deg som kunde et tilbud tilbake. Tilbudet reflekterer det du har spurt om. Ønsker du et lån på 500.000 kroner kan det hende at tilbudet tilbake fra banken lyder på 350.000 kroner. Noen banker gir også et visst inntrykk av hva renten blir. Sier de i starten at renten er fra 9% vil tilbudet mest sannsynlig inneholde en rente som er høyere enn 9%. Det er med andre ord dessverre slik at de fleste sier en ting for å lokke deg inn for deretter å justere tilbudene noe opp. Dette må man passe seg for.