Brystløft – prosedyren steg for steg

Så, du vurderer et brystløft.

Grunnene for det kan være flerfoldige! Mange opplever en endring i form og størrelser på bryster. Det kan være på grunn av amming, vekttap, graviditet eller bare tyngdekraften som gjør sitt etter flere år med tunge bryster.

Det første du må finne ut av er om du er en aktuell kandidat for et brystløft. Du må selvfølgelig være over 18 år, og være svært nær eller inneha din idealvekt. Den må ha vært stabil en stund, for at du skal være aktuell. I tillegg kan du ikke ha noen store medisinske problemer, og heller ikke ha planer om å amme flere ganger. Du må også ha brystvorter som peker nedover, ikke oppover for at resultatet skal bli vellykket. Du er ikke aktuell hvis du har en usunn livsstil, er i dårlig fysisk form eller er svært overvektig. Du må ikke være gravid eller ha planer om å amme. Men det er også viktig at du er psykisk stabil, og at du har realistiske forventninger til operasjonen og hva den vil innebære for ditt liv.
Når du først er godkjent som kandidat og har tatt din avgjørelse er det tid for operasjonen. Det første som skjer er at du blir lagt i en lett narkose og blir bedøvet. Deretter vil kirurgen snitte i brystene dine. Snittet vil være tilpasset hva slags type brystheng du har, da dette varierer stort. Hos noen vil det være mer fokus på å løfte brystvorten, mens hos andre er det kanskje hele brystet som trenger et løft. Det er dette som bestemmer hvorvidt snittet kun skal gå rundt brystvorten, eller om snittet også skal gå ned til bunnen av brystet. Når snittet er gjort tar man først tak i det nedre brystvevet og strammer det, altså løfter det opp. Deretter flyttes brystvorten til en høyere og mer naturlig posisjon. Så flyttes huden rundt brystvorten til alt henger naturlig sammen. Når kirurgen er fornøyd med resultatet vil hun lukke snittet med noen sting. Det er også mulig å kombinere et brystløft med brystforstørrelse. Ta kontakt med din nærmeste klinikk som utøver brystløft for grundigere gjennomgang av prosedyren, steg for steg.

 

Takk til Aleris avdeling Plastisk Kirurgi for inspirasjon til artikkelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>